За три месеца американският милиардер Илон Мъск е дарил 75 милиона долара на организацията America PAC, която подкрепя републиканеца Доналд Тръмп на предстоящите избори за президент на САЩ, съобщава изданието Business Insider, като се позовава на документ на Федералната избирателна комисия (FEC).

Предприемачът е бил единственият донор на America PAC през този период. Експерти твърдят, че организацията съсредоточава усилията си върху мобилизирането на гласоподаватели в колебаещите се щати. Те са тези, които решават резултатите от изборите в САЩ.

Съобщава се, че America PAC е похарчила повече от 96 милиона долара за подкрепа на Тръмп и още 10 милиона долара, за да помогне на републиканците да се борят за Конгреса.

Интересното е, че според самия Мъск преди това той е бил привърженик на Демократическата партия, но след това е променил възгледите си. Освен това Мъск сега вярва, че ако кандидатът на Демократическата партия Камала Харис спечели, той е изправен пред присъда затвор.

"Ако той (Тръмп – бел. ред.) загуби, с мен е свършено, мислите ли, че ще видя децата си?“, коментира по-рано предприемачът.