Илон Мъск нападна европейският комисар по ценностите и върховенството на закона Вера Йоурова, след като тя го обяви за "промоутър на злото“, пише европейската редакция на Politico.

Напускащият поста вицепрезидент на Европейската комисия Вера Йоурова заяви в интервю за изданието по-рано тази седмица, че Мъск, за разлика от други технологични ръководители, "не е в състояние да разпознае доброто и злото“.

Тя добави, че мултимилиардерът технологичен магнат и собственик на X, Tesla и SpaceX засилва омразата. "Започнахме да релативизираме злото и той му помага проактивно. Той е промутър на злото“, заяви тя.

Йоурова всъщност е "олицетворение на баналното, бюрократично зло“, побърза да отговори Мъск в своя порфил в X.

Мъск е в конфликт с европейски служители и води битки с регулаторите и правителствата на много фронтове.

Технологичният магнат купи Twitter през 2022 г. и го ребрандира на X. Той бе подложен на критики за управлението си на платформата, като европейски политици са убедени, че е позволил речта на омразата да се разпространи в сайта.

Последното развитие в неговата продължаваща битка с ЕС е възможен ход на Европейската комисия да вземе предвид другите му компании, включително SpaceX и Neuralink, когато изчислява потенциална глоба срещу X за нарушения на закона за модериране на съдържанието на блока.