Последовател на йеменските бунтовници, който споделя публикации в социалните медии на фона на атаките срещу международни товарни кораби във водите на Червено море, се превърна в истинска онлайн сензация заради външния си вид, отбелязват в редакцията на американското списание Newsweek.

Използвайки акаунтите @rro1o в TikTok и @r42r43 в Instagram, мъжът документира времето, прекарано в морето с бунтовниците. В публикация в Instagram от 7 януари той намеква, че е част от хутите. Последното видео, което споделя онлайн, събира близо 30 000 гледания, но предизвика съвсем неочаквани коментари, отбелязва изданието.

"Боже, ти си красив“, пише един от потребител в TikTok,а друг допълва: "Хей, ако [си] някога в Америка, дай знак“.

Друг клип, споделен в Instagram в понеделник, показва мъжа на кораба, заедно с надпис на арабски: "Корабът вече е наш, не го търсете повече“. В отговор редица потребители споделят желанието си също да бъдат отвлечени от йеменския пират.

В понеделник видеоклиповете на последователя на хутите бяха споделени в X, където също набраха светкавична популярност.

"Йеменските пирати, които качват случайни TikTok, докато цялото западно имперско ядро се срива заради блокадата на техните кораби, със сигурност са най-смешното нещо за 2024 година“, хвали се качилият видеоклиповете.

Както и при другите платформи, публикацията, която към момента е събрала повече от 8,5 милиона гледания, привлече поток от коментари за хубавия външен вид на мъжа от Йемен.