В северната част на Авдеевка, където се намира частният сектор, върху къщи са забелязани знамена на групата "Вагнер“, съобщава Telegram каналът "Военное дело“ днес, 7 февруари.

Твърди се, че няколко подразделения на украинските въоръжени сили по-рано са напуснали без разрешение позициите си в този град в Донецка област.

С внезапен удар руските въоръжени сили са разделили групировката на украинските въоръжени сили на две части в района на Железопътния коридор на север и през последните няколко дни систематично обграждат последния бастион на ВСУ на този участък от фронта - Авдеевския коксохимически завод (АКХЗ).

По-рано стана ясно, че руските части в Авдеевка продължават настъпателните операции, в резултат на които предишния ден те овладяха железопътния мост южно от АКХЗ, където се намира укрепеният район на украинските въоръжени сили.

По-рано тази сряда Британското военно разузнаване сподели информация за новия щаб на "Вагнер“ в Казачие лагери, които, както беше отбелязано от Лондон, "почти сигурно са в Ростов на Дон, в Южна Русия, до казармите на 150-а руска мотострелкова дивизия“.