Украинските сили наскоро си върнаха загубените позиции край Кременная, а руските войски напредват в района на Купянск, Часов Яр, Торецк и град Донецк. Това се посочва в последния доклад на Института за изучаване на войната (ISW).

На 29 юни няма потвърдени промени на фронтовата линия на Харковското направление. Руските милблогъри твърдят, че руските сили нанасят удари с термобарична артилерия ТОС-1А по посока на Липци и че руските войски са унищожили прелез през река Волча в град Волчанск.

Части на руската 83-та въздушно-десантна бригада действат на територията на Волчанския завод за инертни материали. Наскоро украински официални лица съобщиха, че руските сили се опитват да изтеглят частите на тази 83-та въздушнодесантна бригада, които са станали небоеспособни.

Наскоро руските сили напреднаха леко югоизточно от Купянск, докато украинските сили имат успех край Кременная. Геолокационни кадри, публикувани на 29 юни, показват, че руските сили наскоро са напреднали покрай железопътната линия в Иваница, (югоизточно от Купянск).

В същото време украинските сили наскоро са напреднали източно от Тернив (западно от Кременная) и в горския район югозападно от Кременная.

Руски милблогър твърди, че руските сили са напреднали на около един километър югоизточно от Синковка (североизточно от Купянск) и са завзели позиции северно от Петропавловка (източно от Купянск). Друг руски блогър твърди, че руските сили са изтласкали украинските сили от гористите местности източно от Мясожаровка (западно от Сватово) и са напреднали до административните граници на населеното място. Руски блогъри твърдят също, че руските сили са напреднали край Невское (югозападно от Сватово).

Украински военнослужещ, действащ на Лиманското направление, съобщи, че руските войски използват безпилотни самолети, за да хвърлят химически боеприпаси, запалителни вещества, газове и отровни вещества по украинските позиции в това направление.

На 29 юни руските сили продължиха сухопътните офанзиви в северното направление, но няма потвърдени промени на фронтовата линия. Руснаците твърдят, че наскоро са превзели Раздоловка и напредват към Переездно. ISW не намира доказателства за тези твърдения.

В същото време руските сили напредват в близост до Часов Яр. Кадри от геолокацията, публикувани на 29 юни, показват, че руските войски леко са напреднали в микрорайона "Канал". Руски милиблогъри твърдят, че руските войски напредват в горския район южно от Калиновка (северно от Часов Яр).

Неотдавна руските сили са постигнали незначителен напредък в посока Торецк. Геолокационни кадри, публикувани на 28 юни, показват, че руските сили наскоро са извършили леко настъпление към канала Северски Донец-Донбас източно от Торецк. Руското министерство на отбраната твърди, че руските сили са превзели Шуми, въпреки че руски и украински източници започнаха да твърдят, че руските сили са превзели селището още на 22 юни.

Руски военни блогъри твърдят, че руските сили са напреднали източно от Северное и Железное (и двете югоизточно от Торецк) и са напреднали до 2,3 км дълбочина и 1,65 км ширина в района на Южное (югоизточно от Торецк).

На 29 юни руските сили продължават настъплението си западно от Авдеевка, но няма потвърдени промени на фронтовата линия в този район.

Наскоро руските сили са напреднали на запад и югозапад от град Донецк. Кадрите от геолокацията, публикувани на 28 юни, показват как руските сили наскоро са напреднали в югозападната част на град Красногоровка.

Допълнителни геолокационни кадри, публикувани на 29 юни, показващи как украинските сили отблъскват руска механизирана атака с приблизителен размер на взвод, показват, че руските сили наскоро са напреднали югоизточно от Костянтиновка.

Руски източници твърдят, че руските сили са напреднали в източната част на Максимилиановка (западно от Донецк).

На 29 юни продължават позиционните боеве в западната част на Запорожка област. На 29 юни руските войски водят настъпателни действия край Работино, Вербовое, Малая Токмачка и Новоданиловка.

Публикуваните на 29 юни геолокационни кадри показват, че украинските войски нанасят удар по руски дизелов влак от FPV дронове край Токмачка.

На 29 юни продължават позиционните боеве на източния (левия) бряг на Херсонска област, включително край Кринки.