Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са постигнали успехи във Волчанск, където са си върнали изгубени по-рано позиции в града. Това се казва в нов доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава РБК-Украйна.

На 25 юни подразделения на ВСУ са навлезли в разположения в северната част на Харковска област град. Геолокационни кадри показват, че военните на Киев са напреднали по улица "Соборная“ в центъра на Волчанск.

На 25 юни боевете са продължили при Липци и Глубокое и при Волчанск и Тиха.

Руски военен кореспондент твърди, че войските на Москва са извършили пети удар с помощта на тритонна планираща бомба ФАБ-3000 срещу украинските войници във Волчанск, въпреки че ISW не може да потвърди информацията.

На 23 юни говорителят на Харковската групировка войски на ВСУ полковник Юрий Повх обяви, че руските окупатори възнамеряват да прехвърлят части от "9-та отделна мотострелкова бригада на 51-ва армия“ на Харковско направление.

ISW отбеляза, че наскоро е проследила съобщения, съгласно които руската армия е прехвърлила части от 155-та отделна бригада морска пехота и 9-та мотострелкова бригада от запад и югозапад от град Донецк на Харковско направление, но не е регистрирала никакви съобщения за руска "51-ва армия“.