Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) поддържат ограничени позиции на левия бряг на река Днепър и може временно да са засилили атаките в Херсонска област. Позовавайки се на руски и украински източници, базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW) докладва, че боевете в Кринки продължават, предава УНИАН.

Украинските сили поддържат ограничено присъствие в района, уверяват руснаците. Военен блогър докладва, че ВСУ са извършили атаки на югозапад от Кринки в района Песчановка-Подступни, за да отклонят руските войски от малкото населено място. Това е станало възможно благодарение на изпращането на допълнителни резерви в района.

Отбелязва се, че украинските войски са съсредоточени във вилната зона близо до Антоновския мост.

Шест месеца след преминаването на Днепър и превземането на плацдарм в село Кринки на левия бряг на реката, украинските морски пехотинци - главно 35-та бригада - не само задържат позициите си, но бавно се придвижват към съседното селище Казашки лагери, съобщи по-рано американското списание Forbes.

От Оперативното командване "Юг“ съобщават, че руските  войски продължават "месните щурмове“ в Кринки. В същото време те не използват бронирана техника в атаките. Логистиката на украинските сили в този район сега е "не много добра“.