Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са отблъснали атаките на руските войски в района на Работино, както и на запад и северозапад от Вербовое, и са продължиха сухопътните операции на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. Това се казва в последния доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

На 14 декември руските сили са извършили ограничени наземни атаки близо до границата на Донецк и Запорожие, но не са предприели офанзиви, твърдят експертите от ISW.

Генералният щаб на ВСУ съобщи, че войските на Киев са отбили девет руски атаки северно от Приютное.

Руска медия докладва, че не е имало значителни промени в този сектор на фронта през последните 24 часа.

ISW съобщи, че руските войски са продължили настъпателни операции в района на Западно Запорожие и според съобщенията са постигнали непотвърдени успехи.

Украинският военен наблюдател Константин Машовец отбеляза, че руските войски се опитват да възстановят загубените позиции между Новопрокоповка и Вербовое, използвайки части от Обединената армия и ВДВ.

ГЩ на ВСУ допълни, че украинските сили са отбили атаки на руски войски в района на Работино, както и на запад и северозападно от Вербовое.

На 14 декември украинските сили са продължиха сухопътните операции на левия бряг на река Днепър Херсонска област, водейки боеве в района на Кринки.