На 14 септември Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават настъплението си в Глушковски район на Курска област, като напредват в полетата южно от Тьоткино и северно от Суджа и завземат няколко населени места, това се посочва в последния доклад на Института за изследване на войната ISW, предава Украинская правда.

Геолокационни кадри, публикувани на 13 септември, показват как украинските сили действат във Веселе (югозападно от Глушково), а руски военен блогър твърди, че украинските сили са превзели селото.

Руски източници твърдят също, че украинските сили са напреднали западно от Медвеже (югозападно от Глушково) и в полетата южно от Тьоткино (на около 25 км югозападно от Глушково) по границата със Сумска област.

Руски източници твърдят, че на 13 и 14 септември украинските сили са продължили настъплението си край Медвеже, Веселе, Обуховка (непосредствено южно от Веселе) и Новий Пут (южно от Веселе).

Руски военни блогъри твърдят, че части на 56-и въздушнодесантен полк (7-а въздушнодесантна дивизия) и 106-а дивизия са отблъсквали атаките на украинските сили в района на Глушков.

На 14 септември украинските войски продължават да напредват северно от Суджа на фона на продължаващите настъпателни операции по цялата фронтова линия в Курска област. Руски военен блогър твърди, че украинските сили са превзели Черкаски Пореч (северно от Суджа).

Руските сили наскоро са възстановили територията си в Курска област и са продължили да контраатакуват на 14 септември. Геолокационни кадри, публикувани на 13 септември, сочат, че руските войски са навлезли в западната част на Любимивка по време на механизирана атака на рота, а руски блогър твърди, че руските войски са напреднали до югозападните покрайнини на Любимивка, както и в полетата северозападно от Дарино (южно от Любимивка).

Геолокационни кадри, публикувани на 14 септември, показват пехота от руската 810-а бригада морска пехота (Черноморски флот, Южен военен окръг), действаща в центъра на Борка (югоизточно от Суджа), което показва, че руските войски наскоро са навлезли по-навътре в селището.