Украинските сили са продължили своите контранастъпателни операции на 25 август в близост до Роботино в западна Запорожка област и са се придвижили напред (с няколко метра), докато руски военни кореспонденти изразяват загриженост относно липсата на подкрепления и ротация в района, според ежедневния доклад на базирания във Вашингтон мозъчен тръст "Институт за изучаване на войната“ (ISW), предава "Украинская правда“.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че украинските войски са постигнали "неопределен успех“ в направленията Новоданиловка-Новопокровка (5-13 км южно от Орехов) и Малая Токмачка-Очеретоватое (9-25 км югоизточно от Орехов).

Един добре известен руски "военен кореспондент“ изрази загриженост относно способността на уморените от битки руски войски да се защитят срещу възможни бъдещи атаки от Украйна в района на Роботино (10 км южно от Орехово) на фона на твърденията, че боевете са се преместили в южната част на селището. Той твърди, че много руски войници, които се бият близо до Роботино, са били на фронтовата линия от началото на украинското контранастъпление и че тези части се борят с липсата на подкрепления на фронтовата линия.

Според мозъчния тръст, това потвърждава оценката на ISW, че руските войски, воюващи в района на Западно Запорожие, се защитават срещу украински атаки от началото на контранастъплението без ротация или значителни подкрепления.