Руските сили променят постоянно тактиката си за военните действия на Авдеевско направление. Това се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната, съобщава УНИАН.

Припомня се, че съвсем наскоро руската армия обяви нови успехи в района на Авдеевка на фона на продължаващите позиционни боеве. Според анализаторите на ISW руснаците вероятно са превзели Табаевка в Харковска област и напредват към полето източно от Ямполевка (западно от Кременная). Допуска се също, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са изтласкали руснаците от ресторант "Царская охота“ в Авдеевка.

Според ISW геолокационно видео от 28 януари показва, че руснаците са напреднали на север от Степное (северозападно от Авдеевка) и югоизточно от Первомайское (югозападно от Авдеевка). Като цяло боевете продължават северозападно от града в района на Очеретино, Новобахмутовка и Степное; близо до самата Авдеевка; западно от Авдеевка в района Тоненкое; югозападно от Авдеевка в района на Северное, Первомайское и Невелское.

Според руски военни блогъри силите на Москва са разширили зоната си на контрол в близост до ресторант "Царская охота“ в южните покрайнини на Авдеевка. Един от тях твърди, че войските на Москва контролират напълно ресторанта.

В същото време войник от ВСУ, който е на фронта на Авдеевско направление, отбелязва, че украинските войски са изтласкали руснаците от ресторанта. По думите му те постоянно сменят тактиката си на това направление.