На 22 ноември руските войски продължиха сухопътните атаки по линията Купянск-Сватово-Кременная и потвърдиха настъплението: геолокационни кадри показват напредването на руските войски източно от Синковка (8 км североизточно от Купянск). Руснаците също завършват прегрупирането на силите и скоро може да увеличат темпото на настъпателните операции в района. Това се казва в последния доклад на базирания във Вашингтон мозъчен тръст "Институт за изследване на войната“ (ISW), предава "Украинская правда“.

Руски военен блогър твърди, че руските войски са напреднали леко в района на Серебрянското горско стопанство (10 км югозападно от Кременная), въпреки че ISW не намери визуални доказателства за това твърдение.

Украинският генерален щаб съобщи, че руските войски са атакували неуспешно близо до Синковка и Ивановка (20 км югоизточно от Купянск), североизточно и източно от Петропавловка (7 км източно от Купянск), както и в посока Северск (19 км южно от Кременная ).

Освен това украинският военен наблюдател Константин Машовец оцени, че руските войски на Купянското направление завършват прегрупирането на силите и скоро може да увеличат темпа на настъпателните операции в този район.