Руските войски използват нова тактика на Донецкото направление, като разполагат примамки за украински атакуващи дронове, поставяйки мини върху фалшиви части от оборудване, които детонират, когато дронът се приближи до целта. Това се посочва в последния доклад на Института за изследване на войната (ISW).

В доклада се посочва още, че Министерството на отбраната на Русия съобщи, че руските войски са поели контрол над село Ивановское западно от Бахмут. Анализаторите от Института за изследване на войната (ISW) досега не са открили визуални доказателства в подкрепа на тази информация.

Отбелязва се, че в района на Донецк продължават позиционните боеве на -северозапад от Бахмут близо до Богдановка

-на запад от Бахмут близо до Часов Яр и в границите на Ивановское

-югозапад от Бахмут близо до Клещеевка, Андреевка и Ню Йорк.

Командирът на една от украинските ударни безпилотни роти е съобщил, че руските войски в района на Горловка са разположили артилерийските си системи на максимално разстояние от линията на фронта, опитвайки се да ги защитят от ударите на украинските дронове.

Той е добавил, че подобно разположение на артилерийските системи затруднява украинските сили да нанасят удари от по-голямо разстояние. Освен това, е допълнил че, руските сили поставят капани-примамки за украински атакуващи дронове, поставяйки мини върху фалшиви части от оборудване, които детонират, когато дронът се приближи до целта.

Командирът също така е отбелязал, че руските войски продължават да водят отбран на Горловското направление. Подразделения на 58-ми отделен гвардейски батальон със специално предназначение (1-ви АК (армейски корпуса) на така наречената "ДНР") действат близо до Ивановское.