Руското военно командване не желае да приеме намаляване на интензивността на военните действия в Украйна и за тази цел увеличи усилията за мобилизиране на войници срещу пари. Москва планирада отдели 90 милиарда рубли (948 милиона долара) еднократни плащания за сключване на военен договор с Министерството на отбраната за периода между 2025 и 2027 година, според доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава УНИАН.

"Това предполага, че Кремъл планира да продължи да разчита на продължаващите усилия за криптомобилизация, за да отговори на нуждите от личен състав за своята война в Украйна, докато системата за криптомобилизация работи“, пишат анализаторите.

Както отбелязва ISW, сега Русия предлага еднократни плащания от 400 000 рубли (4200 долара) за подписване на военен договор и това предполага, че Кремъл възнамерява да наеме 225 000 нови войници по договор между 2025 и 2027 година, при запазване на сегашните ставки.

Въпреки това, посочват анализаторите, има ограничения за това колко новобранци може да генерира тази руска кампания за мобилизация и е малко вероятно увеличаването на финансовите стимули да се справи значително с тези ограничения.

Путин остава ангажиран с текуща кампания за криптомобилизация, за да избегне обявяването на друго широко непопулярно частично призовване на резервисти, отбелязва още ISW.

"Путин и руските военни командири изглежда не желаят да приемат намаляване на интензивността на бойните операции в Украйна, тъй като гледат на запазването на инициативата в целия театър като на стратегически императив“, обобщават анализаторите.