Йеменските бунтовници от движението "Ансар Аллах“ потвърдиха, че са атакували кораба True Confidence в Аденския залив. Съответно изявление направи военният представител на движението Яхя Сариа, предава ТАСС.

"Военноморските сили на Йемен проведоха операция, по време на която атакуваха американския кораб True Confidence в Аденския залив“, обяви той по контролирания от хутите телевизионен канал Al Masirah. По думите му при нападението са използвани няколко противокорабни ракети.

Според Сариа ударите са били точни и в резултат на кораба е избухнал пожар. Съгласно представената информация "операцията е извършена, след като екипажът на кораба е отхвърлил предупредителните сигнали“.

Двама моряци са загинали при нападението срещу кораба True Confidence край бреговете на Йемен, поясниха от британското посолство в Сана чрез пост в социалната мрежа X.

ТоварниятTrue Confidence е бил ударен от ракета на около 50 морски мили югозападно от йеменското пристанище Аден, съобщи по-рано Reuters, като се позова на информация от собственика и оператора на плавателния съд.

Корабът за насипни товари е продължил да се движи с пожар на борда, се казва в разпространеното изявление. Източник на агенцията поясни, че трима моряци са изчезнали от от кораба, а други четирима са тежко обгорени след атаката.