Военните, които заеха властта в Нигер, поискаха от Франция да определи графика за изтегляне на войските й от територията на африканската страна, предава ТАСС, като се позовава на телевизионния канал Al Arabiya.

Страните обсъждат само изтеглянето на френските войски, действащи в африканския Сахел в рамките на операция "Бархан“. В преговорите участват представители на офицерския корпус на френските военни части, дислоцирани в Нигер. Френският посланик в Ниамей и представители на централното правителство, които не признават легитимността на правителството на бунтовниците в африканска държава, не получиха възможност да обсъдят с тях времето за изтегляне на войските.

На 5 септември вестник Le Monde, позовавайки се на източници, информира, че Франция е започнала преговори с военните на Нигер за възможността да изтегли част от своите части. В същото време изданието не съобщи за броя на войниците, които може да напуснат Нигер, нито за графика за изтеглянето им. Френският военен персонал може да бъде частично преразпределен в съседни страни, по-специално Чад, или частично върнат в родината си.