Във ВМРО-ДПМНЕ прекарахме четири години на реформи, на трансформация, което беше много важно, каза Християн Мицкоски, председател на ВМРО-ДПМНЕ, пред конгреса на партията, на който се очаква той да бъде преизбран за лидер на формацията, цитира думите му скопският телевизионен “Канал 5“.

"Днес, след четири години, ВМРО-ДПМНЕ отново е по пътя на победата. ВМРО-ДПМНЕ е най-голямата политическа партия в (Северна) Македония, ВМРО-ДПМНЕ има най-голямата парламентарна група в парламента, най-голям брой кметове в общините, най-голям брой съветници.

Но, за съжаление, поради политическото невежество, което управлява в (Северна) Македония, четири години след като СДСМ е на власт, ние ще бъдем в опозиция още малко време и затова настояваме за бързи предсрочни парламентарни избори, защото хората трябва да бъдат представени според на това, за което гласуваха , а хората гласуваха на последните местни избори за ВМРО-ДПМНЕ и Коалицията.

Важното и което трябва да кажем е, че бедността расте, хората имат проблеми с енергетиката, електричеството, икономиката, върховенството на закона, престъпността и корупцията са повсеместни, налице е катастрофа в здравеопазването, в образованието. Буквално на всяко ниво имаме много лоша и трагична ситуация в нашата (Северна) Македония.

Следете внимателно речта, ще има много отговори на потенциални въпроси.

Благодаря на журналистите, операторите, медиите за тези 4 години успешно сътрудничество. Очаквам да имаме още по-успешно сътрудничество през следващите 4 години.

Ако прекарахме 4 години за вътрешнопартийна трансформация и реформи, тогава ще последват реформи и ще върнем (Северна) Македония там, където й е мястото, а това е по печеливш път,“ завърши Мицкоски.

Превод и редакция: Юлиян Марков