През нощта "Хизбула" е обявила имената на 14 членове на групировката, убити при вчерашния (20 септември) израелски въздушен удар в ливанската столица Бейрут, както и името на висшия командир Ибрахим Акил, предава The Times of Israel.

Един от назованите от "Хизбула" - Ахмед Уахаби, е определен като "командир". "Хизбула" много рядко посочва своите високопоставени бойци, убити при израелски удари, като командири.

Преди това единствените други действащи лица, посочени като командири, са Талеб Абдула, командир на регионалното подразделение "Наср", Мохамед Насър, командир на регионалното подразделение "Азиз" и Уисам ал-Тауил, заместник-ръководител на елитните сили на терористичната групировка "Радуан".

"Хизбула" твърди, че Уахаби е бил ръководител на "централното звено за обучение" на групировката, а преди това е бил високопоставен командир в елитните сили "Радуан".

Подобно на други офицери на "Хизбула", Уахаби също е участвал в боеве за режима на Асад в Сирия по време на гражданската война, пише израелската медия.

Акил, както и колегата му, убитият член на Съвета на джихада Фуад Шукр - убит през юли - са наричани "велик джихадистки лидер".

"Хизбула" назовава 497 членове, които са били убити от Израел по време на продължаващите от октомври сражения.