Шиитската групировка "Хизбула“ обяви, че е атакувала централата на израелската разузнавателна служба Мосад близо до Тел Авив  сбалистична ракета Qader 1, съобщава изданието The Times of Israel.

Медиите в еврейската държава докладват, че изстреляната ракета е била успешно прихваната благодарение на противоракетната система David's Sling ("Прашката на Давид“).

Отбелязва се, че заради изстрелването на ракетата в Тел Авив, както и в много други градове в централната част на Израел, е била задействана тревога за въздушно нападение.

Няма данни за жертви или щети.

Според ливанските медии, в сряда сутринта, за трети пореден ден, Израел е нанесъл въздушни удари срещу цели на "Хизбула“ в южната и източната част на страната.

Междувременно пътуването на израелския премиер Бенямин Нетаняху до Ню Йорк за Общото събрание на ООН отново бе отложено. От пресслужбата му поясниха, че премиерът ще отлети за САЩ утре и ще се върне в Израел в събота вечерта.

"Днес министър-председателят ще проведе консултации с агенциите за сигурност, за да обсъди продължаването на ударите в Ливан“, се казва в разпространеното изявление.