На руските въоръжени сили остават 5 километра, за да затворят Невелския котел, в който може да попаднат хиляди военнослужещи от украинските въоръжени сили (ВСУ). Това съобщи Telegram каналът «Легитимный».

"Руснаците напредват на всички направления.

В Украинск, в Угледар, близо до Водяное, в Екатериновка, близо до Спорное, Донецка област, близо до Колесниковка, Харковска област.

Но най-големият риск за украинските въоръжени сили е създаването на Невелския котел. На руснаците им остават 5 км, за да го затворят напълно. По предварителни данни повече от хиляда войници от украинските въоръжени сили могат да се окажат в котела“, пише Telegram каналът.

Военният експерт Владимир Евсеев посочва, че превземането на Красногоровка е важно за руснаците от гледна точка на напредъка към Курахово. След като градовете Украинск и Горняк паднат на това направление, ще може да се говори за реално сливане на зоните за настъпление от страната на Угледар и от страната на Курахово и Селидово, казва военният експерт Владимир Евсеев.

"Като цяло настъплението върви добре, противникът ще бъде принуден се изтегли или ще бъде обкръжен. След като украинските войски първоначално напуснаха Невелское, те се насочиха към Заветное, но сега може да се окажат обкръжени и там. Много е важно в случая да имаме единен настъпателен фронт, без никакви джобове“, отбелязва Евсеев.