Камала Харис чупи рекорди за набиране на средства, докато донорите на Демократическата партия – големи и малки – отварят портфейлите си за вицепрезидента веднага след изумителното решение на президента Джо Байдън да се оттегли, пише Associated Press.

Общо екипът на Харис е събрал повече от 81 милиона долара за 24-часов период от обявяването на Байдън, разкри в понеделник говорителят на кампанията Кевин Муньос.

Даренията, които включват пари, събрани по време на кампанията, Националния комитет на Демократическата партия и съвместните комитети за набиране на средства, представлява най-голямата сума за 24 часа, докладвана от всяка страна в кампанията за 2024 г. Кампанията на Харис обяви, че това е най-големият сбор за един ден в историята на САЩ.

"Историческото изливане на подкрепа за вицепрезидента Харис представлява точно онзи вид енергия и ентусиазъм на хората, които печелят избори“, заяви Муньос.

Часове по-рано Future Forward, най-големият супер PAC в демократичната политика, обяви, че е осигурил 150 милиона долара в ангажименти за същия период от донори, които "преди това са били в застой, несигурни или неангажирани“.