Хамас обяви, че са освободили още две жени, които са били държани в плен след нападението срещу Израел, съобщават от Reuters.

Според източници, близки до информационната агенция, освободените пленници са възрастни жени.

В съобщение в Telegram Абу Абайда, говорител на въоръженото крило на Хамас, заявява, че двете жени биват освободени поради здравословни причини. От изявлението става ясно, че това са Нурит Итщак и Йочевед Лифшитц.

Хамас освободиха миналия петък американски граждани – майка и дъщеря. Това се случи близо две седмици след началото на терористичната атака, при която жертвите в първите часове бяха 1400 души, а над 200 бяха пленени.

Според израелските медии близките на двете освободени жени са били уведомени за това. Египетските държавни медии пък информираха, че израелките са преминали през граничния пункт "Рафа“ и вече се намират в Египет.

На този фон през днешния ден Израел бомбардира стотици стратегически цели в Газа. Израелските военни продължиха битката с терористите в ивицата. Официалните власти в Газа съобщават, че жертвите за последните 24 часа в ивицата са 436 души.