Хакери от Главното разузнавателно управление (ГУР) към Министерството на отбраната на Украйна са атакували ресурси на доставчици на руската армия, предава РБК-Украйна, като се позовава на източници.

"В резултат на операцията на киберспециалисти от ГРУ бяха атакувани редица вражески онлайн ресурси, свързани с доставки за окупационната армия или проследяване на движението на хора в Руската федерация“, уточни събеседник на агенцията.

Според източник от военното разузнаване, в резултат на операцията са получени по-специално данни за ресурса okrug.ru, които са доставчици на военно оборудване и униформи за Министерството на отбраната на Руската федерация.

Ресурсите на vashhotel.ru също бяха атакувани, включително достъп до потребителски данни – на руски военни, които резервират настаняване.

Засегнат е и Gostpatent.ru, който съдържа база данни с регистрирани патенти и може да представлява интерес за военното разузнаване. Всички тези ресурси действат в интерес на Москва и допринасят за армията на Руската федерация, обяснява медията.

В същото време, в резултат на кибератаката, на атакуваните ресурси се появи изображение на бухал – символа на украинското ГРУ.