Палестинската групировка ХАМАС публикува видео, в което трима възрастни заложници, отвлечени от Израел в атаката от 7 октомври, разказват за "страданията“ си, съобщава англоезичното издание The Jerusalem Post.

79-годишният Хаим Пери, 80-годишният Йорам Мецгер и 85-годишният Амирам Купър признават, че "страдат много в тези трудни условия“ и имат здравословни проблеми. "Трябва да ни освободите оттук“, призовава Пери, жител на кибуца Нир Оз, един от южните гранични градове, нападнати от ХАМАС на 7 октомври. Мецгер и Купър от същия кибуц бяха заловени от палестинските бойци заедно с техните съпруги, които бяха върнати в Израел по силата на примирието.

Според вестник The ​​Times of Israel през уикенда ръководителят на израелската разузнавателна служба МОСАД Дейвид Барнеа е обсъдил с представители на Катар, които действат като посредници в контактите между властите на еврейската държава и ХАМАС, предложение за нова сделка за връщане на още заложници от Ивицата Газа. Споразуменията включват освобождаване на възрастни мъже и цивилни в замяна на високопоставени палестински затворници, държани в израелски затвори.