Последните два етажа и барът на покрива на хотел Coco-Mat в района Макригиани в центъра на Атина, които бяха обявени за незаконни заради превишаване на височина от 24 метра, бяха запечатани миналата седмица от Министерството на туризма и ще бъдат разрушени, след като Апелативният съд отхвърли искане за спиране, подадено от компанията собственик, пише Kathimerini. 

Разрушаването на незаконната част от сградата е предприето от Децентрализираната администрация на Атика, която няма да има много време да обяви търг за изпълнението му до май, както беше поискано от Държавния съвет, най-висшият административен съд на Гърция.

Етажите бяха запечатани в съответствие с решение на Държавния съвет, издадено през 2019 г. Изпълнението на решението вече беше дълго забавено поради няколко причини: от една страна, техническата сложност на операцията, която включва премахване на част от функционална сграда, без да се нарушава структурната цялост на останалата част от нея; от друга страна, нежеланието или бавната реакция на обществените служби и броят на правните действия, предприети от компанията собственик, Blue Cedar, за да се опита да предотврати изпълнението на решението.