От няколко дни във Великобритания продължават безредици - те са причинени от убийството на три момичета на танцово събитие в градчето Саутпорт. За престъплението е заподозрян 17-годишен тийнейджър, чиито родители са се преместили в Обединеното кралство от Руанда, пише Bild.

По време на безредиците, организирани от представители на десните движения, повече от 400 души вече са били задържани в различни градове на Великобритания.

Мигрантите обаче извършват ответни действия: например предната вечер в Бирмингам група мюсюлмани се събраха близо до джамия - някои от тях бяха с маски и развяваха палестински знамена. Видеозаписи, публикувани от X, показват как мигранти разбиват кръчмата The Clumsy Swan, събарят бял мъж на земята и го ритат. Посетителите на бара, както уточнява The Sun, са избягали в паника. Все още не е известно коя е жертвата.

Сблъсъци между представители на десни групи и мюсюлмани се случиха в град Плимут; полицията трябваше да раздели конфликтните страни. Sky News съобщи за "насилие срещу служители в Плимут".

В същото време в Оксфорд студентите и служителите на университета бяха помолени да избягват района около кулата Карфакс в центъра на града поради опасения от провокации и сблъсъци, пише Daily Mail.

Британското правителство обвинява за подстрекаването на протестите американския милиардер Илон Мъск, който, коментирайки новини от Обединеното кралство, написа, че "гражданската война е неизбежна“.