В ранните часове на неделя служители на гръцката полиция са арестували 36-годишен българин за притежание на незаконно оръжие след случайна проверка пред известен нощен клуб в един от атинските квартали, съобщава вестник Protothema.

Отбелязва се, че сънародникът ни е "бил повод за безпокойство на властите в миналото“. За него се твърди, че поддържа добри отношения с членове на бандата "Лъвове“. При случайната проверка полицията е открила у него пистолет "Токарев“ с изолиранбанд на дръжката и седем куршума. Тази практика оръжието да бъде използвано и изхвърлено, без да се оставят следи по него.

Според източници на редакцията арестуваният се е сбил с полицаи в Гази преди няколко месеца и дори е завел дело срещу тях за побой.

Припомня се, че членове на престъпната група "Лъвове“ бяха замесени в убийството на 39-годишен водопроводчик в Неа Йония. В миналото членове на бандата са били ангажирани в трафик на наркотици, трафик на хора и осигуряване на охрана на магазини, главно в Сеполия и Гази на остров Крит. Оперирали са и на остров Закинтос.