Три провинции в Турция - Анталия, Маниса и Кахраманмараш, са обхванати от горски пожари. Огънят се разпространява бързо заради силния вятър и наближава населените места, включително популярни курорти, пълни с туристи, съобщават медиите в югоизточната ни съседка.

"Продължаваме да се борим с горските пожари в областите Каш, Кемер и Ташайл в провинция Анталия, както и в Саруханли в провинция Маниса, и Дулкадироглу в провинция Кахраманмараш“, увериха от Главния департамент по горите.

Уточнява се, че пожарите в Кемер са пламнали в "опасна близост“ до хотели. Към настоящия момент няма информация за евакуация на туристи. Съответните органи предприемат мерки за борба с огъня и осигуряване безопасността на туристите, уверяват властите на съседката ни.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова гражданите да бъдат по-внимателни и да не допускат и най-малък източник на огън в близост до горите. Той отбеляза, че в гасенето на пожарите са задействани 24 самолета, 100 хеликоптера, 10 дрона и 25 000 пожарникари.