На 15 юли в Беларус вероятно е пристигнал голям конвой от бойци на ЧВК "Вагнер". По предварителни данни е записано движение на поне 60 автомобила.

Това съобщава РБК-Украйна.

Тази сутрин в Беларус е регистрирана колона от автомобили и камиони с регистрационни номера от Донецк и Луганск. Според източника на украинската медия това е конвой на ЧВК "Вагнер", пристигнал през нощта от територията на Русия.

Колоната премина по маршрута в посока Осиповичи. Бойците вероятно се придвижват към палатковия град.

Съобщава се, че в колоната са регистрирани най-малко 60 превозни средства, включително пикапи, големи камиони и поне 3 автобуса за превоз на хора. Колоната е придружена от пътната полиция на Беларус.

РБК-Украйна припомня, че след неуспешния бунт на основателя на "Вагнер" Евгений Пригожин част от бойците му трябваше да се премести в Бел news pic 2
©
арус. Самият Пригожин трябваше да пристигне там.

Почти три седмици няма официално потвърждение, че бойците на "Вагнер" и техният лидер са в Беларус. На 14 юли в интернет се появиха кадри на Пригожин в палатков лагер. Анализатори предполагат, че той може да се намира на територията на Беларус.

Също така Министерството на отбраната на Беларус публикува материал, в който се съобщава, че "вагнерианците" тренират териториалната отбрана.