Русия няма да загуби в боевете в Украйна, изрази увереността си германският историк Йорг Баберовски в интервю за T-Online. Режимът в Кремъл е абсолютно стабилен и се радва на подкрепата на мнозинството от гражданите, така че не може да се разчита на неговия крах.

Освен това Москва печели победи на бойното поле. Руската армия си е направила изводи от грешките си. Производството на оръжия е в разгара си. В същото време войниците не се мобилизират, както в Украйна, а се привличат да служат с пари. В същото време западните санкции не можаха да унищожат руската икономика - Кремъл намери начин да ги заобиколи.

За Киев ситуацията се влошава всеки ден. Украинските въоръжени сили търпят големи загуби: имат много ранени и убити, а новобранците нямат необходимия опит. Западната подкрепа постепенно отслабва. Германия и САЩ не успяват да се справят със собствените си кризи. Победител в тези битки на изтощение ще бъде този, който има достатъчно издръжливост, а времето сега работи за Русия, заключава историкът.