С подобряването на времето руснаците са увеличили интензивността на използването на оперативно-тактическата авиация и безпилотни апарти. Това се казва в съобщение на страницата във Фейсбук на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, предава УНИАН.

"С подобряването на метеорологичните условия противникът увеличи интензивността на използване на оперативно-тактическата авиация и квадрокоптерите тип FPV“, съобщиха от Генералния щаб.

В същото време руснаците продължават да водят активни щурмови действия с подкрепата на бронирана техника. Увеличава се броят на въздушните удари и артилерийските атаки.

През денонощието руснаците са нанесли 41 въздушни удара и са извършили 28 атаки с реактивни системи за залпов огън (РСЗО) по позиции на украинските войски и населени места.

"В резултат на руските терористични атаки, за съжаление, има ранени сред цивилното население. Разрушени и повредени са частни жилищни сгради и друга гражданска инфраструктура", отбелязват от Генералния щаб на ВСУ.

В същото време авиацията на украинските сили за отбрана през деня е нанесла удари по 14 района на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника и по два зенитно-ракетни комплекса на руснаците.

Освен това подразделенията на ракетните войски на ВСУ са поразили район на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника, два склада с боеприпаси и артилерийско оръжие на руснаците.

Според Генералния щаб на ВСУ, общият брой на ликвидираните руснаци от 24 февруари 2022 г. вече е 350 270 души.