"Русия насочва вниманието си към нов участък от фронта: пикът на сраженията се премести в района на Новомихайловка (на направление Мариинка, Донецка област)", Това са съобщили от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна в в сутрешната си сводка за хода на военните действия към 25 февруари, предава УНИАН.

Руската  армия се е опитала 39 пъти да пробие отбраната на въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Докато само за деня са се състояли 84 военни сблъсъка.

"Русия се опита да атакува и край селището Терни в Донецка област (Лиманско направление). Там ВСУ са задържали три опита на противника.

Бахмутското направление също е "горещо". Силите за отбрана са отбили 13 руски атаки. Противникът се опита да напредне в районите на Ивановско, Клещеевка, Андреевка в Донецка област", се посочва в доклада.

На Авдеевското направление войските на оперативно-стратегическата групировка "Таврия" са отразили 14 атаки. Боеве се водят в районите на населените места Ласточкино, Северное, Первомайско и Невелское в Донецка област.

"По Новопавловското направление степента на бойните действия е по-ниска - отблъсната е 1руска атака в района южно от Золотая Нива (Донецка област), се допълва още в доклада.

На Запорожското направление ВСУ са отбили 5 атаки на руски войски в района на Работино.

"На Херсонското направление Русия се опита да реализира 2 атаки, но не постигна нищо. Сега войниците на Одеската група войски удържат позициите си и ефективно провеждат отбрана, въпреки опитите на окупаторите да атакуват".