На Авдеевско направление Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) укрепват отбранителната линия, организирайки отбраната на населени места западно от града, за да предотвратят по-нататъшното настъпление на руснаците и да им нанесат възможно най-големи загуби. Това обяви в Telegram канала си генерал Александър Тарнавски, командир на оперативно-стратегическата група войски "Таврия“ .

По думите му руснаците увеличават броя на въздушните удари (45 през изминалото денонощие) и щурмовете (72 бойни сблъсъка - най-много за последните две седмици) в оперативната зона на ОСГВ "Таврия“.Освен това руските войски са нанесли 897 артилерийски удара и 83 други с безпилотни апарати тип камикадзе.

Руснаците са се опитвали да пробият отбраната 40 пъти само на Мариинско направление, 25 пъти при Авдеевка и шест пъти в Запорожка област, допълни Тарнавски.

"На Авдеевското направление укрепваме отбранителната линия, организираме отбраната на населени места западно от Авдиевка, за да предотвратим по-нататъшното настъпление на руснаците и да им нанесем възможно най-големи загуби“, подчертава командирът в съобщението си.