На Авдеевско направление отбранителната линия на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е стабилизирана в районите на Тоненкое, Орловка и Бердичев. Това поясни командирът на Оперативно-стратегическата група войски (ОСГВ) "Таврия“ бригаден генерал Александър Търнавски. По думите му опитите за настъпателни действия на руснаците в района на Новомихайловка и Роботино са били неуспешни, предава УНИАН.

През изминалото денонощие в оперативната зона на ОСГВ "Таврия“ руските войски са нанесли 45 авиационни удара, 935 артилерийски обстрела и 81 удара с дронове. Съобщава се и за 43 военни сблъсъка.

"Общите загуби на противника за денонощие са: в жива сила - 347 души, във въоръжение и военна техника – един танк, седем бойни бронирани машини, четири артилерийски системи, един ПТРК, един СПГ, пет машини. Неутрализирани или свалени са 255 БпЛА от различни типове. Също така украинските сили са унищожили един склад за боеприпаси на противника“, поясни Тарнавски.

В понеделник генералът обяви, че на Авдеевско направление ВСУ укрепват отбранителната си линия и организират отбраната на населените места западно от града, за да се предотврати по-нататъшното настъпление на руснаците.