През 2024 г. Въоръжените сили трябва да освободят територията на Украйна от противника си. Руската армия ще окаже силен отпор. Това заяви командирът на оперативно-стратегическата група войски "Таврия" бригаден генерал Александър Тарнавски пред BBC.

"Мисля, че следващата година вероятно ще бъде още по-трудна. Защото трябва да приключим битките и да освободим нашите територии. И колкото повече се доближаваме до изпълнението на тази задача, основната цел е да достигнем нашите граници, ще бъде още по-трудно“, заяви генералът.

По думите му руснаците знаят за това и ще направят всичко, за да не успее ВСУ да изпълни тази задача. "Затова, както се казва, успех на нас, добре, и на тях, те направиха своя избор. Затова казвам, че годината ще бъде трудна", заяви той.

Отговаряйки на въпроса "дали е реалистично да сложим край на войната през следващата година", Тарнавски заяви: "Никога не повдигам въпроса за "края на войната". Въпросът е да спечелим. Защото има различни начини да сложим край на войната. За нас , военните, това е победа“.

Тарнавски коментира и информациите, че името му е сред тези, които може да бъдат сменени. "Ще ви кажа следното: промених живота си от детството. Завърших училище, отидох да уча във военно училище и постоянно променях статута си. Командир на взвод, командир на рота, командир на батальон. Днес съм командир. Искат да ме сменят - не знам. Готов съм на всякакви условия", отбелязва генералът.