Украинските сили за отбрана сдържат руснаците на Мариинско направление в Донецка област, отбраната на града продължава. Това заяви командващият оперативно-стратегическата група войски "Таврия" Александър Тарнавски, цитиран от РБК-Украйна.

"Мариинско направление. Сдържането на противника продължава в района на Новомихайловка и Красногоровка - отбити са 11 атаки", се казва в съобщението.

Според Тарнавски в района на Мариинка руснаците струпват сили за по-нататъшни щурмови действия.

"Продължават изтичането на информация и провокациите за уж пълно превземане на този град. Отбраната на Маринка продължава", подчерта командирът.

Мариинка се намира много близо до Донецк. Ожесточени боеве започнаха в деня на руската инвазия в Украйна. През това време цялата инфраструктура на града е напълно разрушена.

В началото на декември Британското разузнаване съобщи, че руските войски постепенно настъпват през руините на Мариинка, град в Донецка област. Сега Русия изглежда контролира по-голямата част от застроената територия.

Говорителят на групата "Таврия“ на ВСУ Александър Щупун заяви, че 90% от боевете са съсредоточени в районите на Авдеевка и Мариинка.