През последното денонощие руснаците не са водили активни бойни действия на Харковско направление с цел да прегрупират войските си. Това се казва в сводка на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), съобщава изданието "Украинска правда“.

От началото на деня, 7 юни, е имало 24 военни сблъсъка между украински и руски войски спрямо 90 за предходното денонощие.  

"През изминалото денонощие са станали 90 военни сблъсъка... От началото на днешния ден окупаторите са нанесли два въздушни удара с помощта на пет управляеми авиационни бомби и са обстреляли позициите на нашите войски и населени места повече от 460 пъти. На Харковско направление противникът не е водил активни действия. Прегрупира войските“, обясняват военните на Киев.

От Генералния щаб съобщиха още, че обстановката на Купянско направление е напрегната. Там вече е имало четири военни сблъсъка от началото на деня. На Лиманско направление ВСУ са отбили три атаки, като боевете продължават при село Терни.

На Краматорско направление от началото на деня украинските войски са отбили два опита на руснаците за настъпление в района на Клещеевка на Покровско направление, продължават пет руски атаки при Евгеневка, Сокол и Красногоровка.

На Ореховското направление руската армия е извършила една неуспешна атака в района на Копани. Няма загуби на позиции на ВСУ.