В Крим руснаците частично са възстановили съоръжението "Феодосия-13" - съветски склад заядрени оръжия. Сега обаче съоръжението се използва като склад за конвенционални боеприпаси на руската армия. Това са съобщили от Главното разузнавателно управление (ГРУ) към Министерството на отбраната на Украйна в отговор на запитване от "Суспільне Крим" относно наличието на ядрени оръжия на полуостров.

ГРУ са отбелязали също така, че в Крим няма обекти, в които руснаците разполагат ядрени оръжия. Освен това не са регистрирани случаи на транспортиране на такива оръжия.

През януари 2023 г. представителят на разузнаването на Украйна Андрий Черняк съобщава, че през предходните години руснаците в Крим са работили по възстановяването на склада за ядрени оръжия на полуострова.

Понастоящем, според украинското разузнаване, съоръжението "Феодосия-13" е частично възстановено. Това съоръжение обаче се използва като склад за конвенционални боеприпаси.

От ГРУ са отбелязали, че тактическите ядрени оръжия могат да бъдат пренасяни от самолети, хеликоптери, както и от подводници, кораби и лодки, разположени в Крим. По-специално, руските ракетни войски и артилерията на сухопътните войски в Крим разполагат с оперативно-тактически ракети на ракетните бригади (ОТРК "Искандер"), както и със специални артилерийски снаряди (ядрени артилерийски снаряди и минохвъргачки) и артилерийски подразделения, въоръжени със 152-мм и 203-мм артилерийски системи и 240-мм минохвъргачки.

Въздушно-космическите сили на Русия разполагат с ядрени боеприпаси на ВВС (бойни глави на изстрелвани от въздуха крилати ракети, авиационни бомби и морски мини), които могат да се носят от ударни и бомбардировъчни самолети на тактическата авиация (Су-25СМ3, Су-24М, Су-34, МиГ-31К).

Освен това украинските разузнавачи са допълнили, че може да има отделни подразделения за противовъздушна отбрана, определени със съответните заповеди, оборудвани със системи С-300ПМ. По-специално, руските военноморски сили разполагат с:  военноморските сили на Русия, които разполагат със С-300-300, и военноморските сили на Русия, които разполагат с:

-ядрени бойни глави на ВМС и бойни глави на ракети с морско базиране и брегови ракетни системи

-бойни глави на противокорабни и противолодъчни ракети

-бойни глави и бойни глави на торпеда и торпедо-ракетни 

-котвени и дънни мини

-артилерийски снаряди на бреговата артилерия

-дълбочинни бомби и "прецизни" авиационни бомби

В същото време от ГРУ не са не регистрирали допълнителни движения на носители на ядрено оръжие към полуострова за използване на тактическо ядрено оръжие.

Феодосия-13 е съветски склад за ядрени оръжия в трасето Кизилташ (Червен камък), Крим, близо до Судак. "Феодосия-13" е построен през 1951-1953 г. Изграждането на съоръжението е ръководено от началника на Народния комисариат на вътрешните работи (НКВД) Лаврентий Берия.