В Румъния отново бяха открити фрагменти от дронове, които вероятно са паднали близо до селата Нуферу и Виктория. Два хеликоптера на румънските ВВС в момента са на място, се казва в съощение на Министерството на отбраната в Букурещ, публикувано в социалната мрежа Facebook.

"Екипажът на хеликоптера IAR 330 Puma на румънските ВВС в сряда, 13 септември, около 11:30 часа в района на селата Нуферу и Виктория докладва за фрагментите, които биха могли да са се откъснали от дрона и разпръснати на площ от няколко десетки метра“, се казва в доклада.

Властите на северната ни съседка незабавно са изпратили друг хеликоптер със специализиран екип на борда, за да извършат предварителни полеви проучвания и да съберат проби за изследване.

Според телевизионния канал Digi24 са получени две обаждания за падане на предмети в района на Нуферу. "Тези сигнали бяха взети под внимание от отговорните структури. Извършват се разследвания на място. Няма съобщения за конкретни щети или пожари в посочения район“, уточнява медията.

В нощта срещу сряда руснаците нанесоха удари по Одеска и Сумска области на Украйна.

По-късно стана ясно, че Русия е изстреляла в Украйна 44 безпилотни самолета камикадзе тип Shahed. Силите за ПВО на страната са свалили 32 дрона.