Войници от 95-та отделна десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курска област на Руската федерация може да са обкръжили руска част, пише Forbes.

Руски Telegram канали съобщиха, че украински десантчици се опитват да овладеят село Малая Локня, което се намира близо до Суджа, пише изданието. Според един от военните блогери, по време на нападението на Малая Локня, украинските части са заобиколили руските позиции между това село и Руски Поречни, прерязали са пътя между тях и благодарение на тези действия са взели "частите на 18-та мотострелкова дивизия на Руската федерация в оперативно обкръжение“.

Сутринта на 20 август Десантно-щурмовите войски на ВСУ съобщиха, че са щурмували Малая Локня и са използвали по-специално бойната машина на пехотата Marder "Доста добре оборудваните огневи точки и бойни позиции на руснаците попаднаха под мощен удар от полеските десантчици, противникът понесе значителни загуби в жива сила, техника и други материални средства“, заявяват от украинските ДЩВ.