"Екзекуциите“ на военнослужещи на Киев в Курска област през октомври не са останали без отговор - десантно-щурмови бригади на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) специално са "устроили лов“ и са "отмъстили“ на членове на руската 155-а бригада от морската пехота, които са уличени в зверства, съобщава американското списание Forbes.

82-ра и 95-а десантно-щурмова бригада, които са заели позиции съответно югоизточно и югозападно от позициите на руската 155-та бригада, са устроили засада на морските пехотинци, пише изданието.

"...Украинските войски мразят 155-та морска бригада повече от повече от всички други руски части. Твърди се, че именно тя е обезглавила четирима украинци през август и е окачила отрязаните им глави на стълбове - поведение, обикновено свързвано с ислямистките  терористични групировки“, се казва в статията.

През октомври в Курска област руснаците успяха да пробият позициите на украинските оператори на дронове. Според съобщения в медиите те са ги съблякли и убили с изстрели в главите.

На 14 октомври 82-ра отделна десантно-щурмова бригада на ВСУ съобщи в Telegram, че нейните бойци продължават да обезвреждат руската морска пехота:

"Можем да кажем, че украинските десантчици поставиха този процес на потоци... Онзи ден буковинските кестеняви барети устроиха засада, в която бяха заловени убийци от 155-та отделна бригада морска пехота на Тихоокеанския флот, които системно нарушават военното законодателство“, се казва в разпространения от тях текст.

В него се допълва, че "ловът на изродите се оказа успешен – нито един от руските морски пехотинци изроди не остана жив“.