Руските войски не спират настъплението си към Селидово, опитвайки се да обкръжат града, който е пречка за основната им цел - превземането на Покровск.

Както пише анализаторът на Forbes Дейвид Акс, в събота руските войски пробиха южно от Селидово, напреднаха по неизползваема железопътна линия и достигнаха покрайнините на село Вишнево. В същото време, ако руснаците успеят да превземат това населено място, те ще могат да обкръжат частично Селидово, отбелязва Акс.

Както пишат от Украинският център за отбранителни стратегии, украинските войски държат позициите си във Вишнево, но това задържане "може да е крехко“.

Както пише Forbes, стандартна руска тактика е частично обкръжаване на укрепено селище, за да се принудят защитниците да отстъпят - както наскоро се случи в Угледар:

"Фактът, че има руснаци в покрайнините на Вишнево, означава, че украинците в Селидово... вероятно правят планове за отстъпление.“

Той отбелязва, че основната цел за руската армия остава Покровск, тъй като той е южната котва на "укрепен пояс“ от градове, простиращ се на юг от Славянск.

Покровск обаче е много по-трудна цел от Селидово, подчертава анализаторът. Центърът за отбранителни стратегии смята, че отбраната на града ще издържи зимата и предстоящата битка за Покровск ще бъде кулминацията на настъпателната операция на руснаците.