Следователи, съвместно с Федералната служба за сигурност на Русия са задържали в Краснодарския край мъж, който се проверява за участие в убийството на Станислав Ржицки, заместник-началник на отдела за мобилизационна работа на администрацията на Краснодар. Това са съобщили от пресслужбата на руския Следствен комитет, цитира ТАСС.

"В Краснодарския край следователи на руския Следствен комитет, съвместно със служители на Министерството на вътрешните работи и Федералната служба за сигурност на Русия, задържаха мъж, роден през 1959 г., който се разследва от следствието за участие в убийството на Станислав Ржицки, заместник-началник на отдела за мобилизационна работа на администрацията на Краснодар“, се посочва в доклада.

От ведомството са съобщили още, че у задържания е открит пистолет със заглушител. "Сергей Денисенко е задържан като заподозрян. При ареста у него е намерен пистолет със заглушител, от който се предполага, че е извършено убийството", се допълва в доклада. 

Официалният представител на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация Ирина Волк е заявил пред репортери, че заподозреният е бил задържан в Туапсе в апартамент под наем.

 

По-рано източник от правоохранителните органи е съобщил за ТАСС, че Станислав Ржицки, заместник-началник на градския отдел по мобилизационна работа, е убит в Краснодар. Преди това е служил като капитан от втори ранг в Черноморския флот, бил е командир на дизелово-електрическата подводница Б-265 Краснодар.

Кметството на Краснодар е потвърдило смъртта на Ржицки. Изяснено е, че обстоятелствата около смъртта на заместник-началника на отдела за мобилизационна работа на градската администрация се разследват от служители на реда. Депутатът от Държавната дума, бившият кмет на Краснодар Евгений Первишов е допълнил, че Ржицки е бил прострелян в гърба.

По предварителни данни от отдела на Руския следствен комитет за Краснодарския край, рано сутринта на 10 юли в Краснодар, близо до улица Береговая, е намерено тялото на 42-годишен заместник-началник на отдела за мобилизационна работа на администрацията на Краснодар с огнестрелни рани. Те са образували наказателно дело за убийство (член 105 от Наказателния кодекс на Руската федерация).

Главното разузнавателно управление на Украйна потвърди, че бившият командир на подводницата "Краснодар" от Черноморския флот на руския флот Станислав Ржицки, участвал в ракетните атаки срещу Украйна, е бил ликвидиран в Краснодар.