Пожар обхвана в нощта на четвъртък срещу петък гарсониера в жилищен блок в северния румънски град Сучава, предава държавната информационна агенция Agerpres, като се позовава на данни от Инспектората за извънредни ситуации (ISU).

Съгласно разпространената информация, в блока живеят 70 души, всички от които са били евакуирани заради инцидента. Две жени са получили паник атаки, оказана им е необходимата медицинска помощ.

"Пламъците са избухнали в гарсониера, намираща се на третия етаж на сградата, от която е изведен 52-годишният собственик. Той е поет от екипите в полусъзнание и е транспортиран до болница за извършване на допълнителни изследвания.Пламъците са унищожили вътрешността на  апартамента, с цялото имущество (мебели, битова техника, текстил и др.)... По време на спасителната мисия 70 души, всички възрастни, две котки и кученце, са евакуирани. Две жени, на 21 и 55 години, с пристъп на паника, са получили медицинска помощ на място. По-късно те са отказали да бъдат транспортирани до болницата“, се казва в изявление на компетентните органи.

На място са били изпратени ​​военни пожарникари с два противопожарни автомобила, както и два екипа на местната болница.

Вероятната причина за възникването на пожара е оставен без надзор готварски уред.