Русия има достатъчно ресурси за провеждане на военни операции през 2025 г. и след това. Това заяви ръководителят на Центъра за военно разузнаване на Силите за отбрана на Естония полковник Антс Кивиселг, съобщава украинското издание "Страна“.

Представителят на естонското разузнаване предупреди срещу оптимистичните оценки за предполагаемото изчерпване на военна техника и сили в Русия.

"За съжаление, не мога да кажа, че Русия определено ще изчерпи военната си техника през 2025 г., защото те също имат някои партньори или съюзници, които все още ще им предоставят или изпращат ресурси за водене на война. Независимо дали е Северна Корея или дали е Иран“, заяви той.

Той обаче добави, че при сегашното темпо на военните действия и загубите на Русия "ще бъде много трудно да попълни своя личен състав и оборудване“.

"Но в същото време населението на Русия все още е толкова голямо, че все още няма тенденция за сериозни промени на фронта“, заключи Кивиселг

По-рано японското министерство на отбраната съобщи, че вече не смята, че руските въоръжени сили са загубили мощта си по време на конфликта в Украйна. Миналата година доклад установи, че руската армия е "загубила голяма част от военната си мощ". Тази година обаче това твърдение вече не присъства в документа.