Според разузнаването на Силите за отбрана на Естония през тази седмица руските войски са продължили атаките си с повишена интензивност и са превзели инициативата в Луганска и Донецка област, пише Украинсакя правда, като се позовава на естонскатаERR.

Съобщава се, че основните боеве продължават на линията Авдиевка-Маринка в Донецка област и линията Купянск-Сватов в Луганска област.

Средно руските войски атакуват 64 пъти на ден. Те имат достатъчно жива сила и техника, за да държат украинските войски в постоянно напрежение, пише украинската медия.

"Районът на фронта около Авдеевка вероятно ще остане точката, където руските сили ще положат основни усилия", естонското разузнаване.

Въпреки факта, че и двете страни търпят значителни загуби, според последната информация украинската отбрана удържа фронта. Естонското разузнаване обаче не изключва възможността за превземане на Авдеевка. Това може да се случи, ако руските въоръжени сили продължат да прехвърлят значителни сили на този участък от фронта.

Влияние върху хода на военните действия оказват и влажните метеорологични условия, които водят до непроходимост на пътя. Естонското разузнаване прогнозира, че ще бъде трудно за тежката техника и бронираните превозни средства да се придвижат в рамките на месец-два, докато почвата се втвърди.

Вероятно както въоръжените сили на Украйна, така и руските ще се опитат да укрепят позициите си преди настъпването на зимата, добавя естонското разузнаване.