Военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се оплакват от уязвимостта на германските танкове Leopard от безпилотни летателни апарати, отбелязва испанският вестник El Mundo.

В интервю за изданието украинският военен офицер Назар признава, че произведените в Германия бойни машини не могат да се справят със заплахата от руски дронове. В тази връзка Назар допълва, че ВСУ са принудени да се адаптират към ситуацията.

По-рано американският журналист Брадли Бланкеншип изрази мнение, че оръжията, които Украйна получава от Запада, не влияят на хода на конфликта с Русия. По думите му ракетните системи за залпов огън HIMARS, танковете Leopard, крилатите ракети Storm Shadow, бойните превозни средства на пехотата Bradley, изтребителите F-16, както и боеприпасите с обеднен уран са били наричани "оръжия-чудо“, но нито едно от тях не е оказало значително влияние върху баланса на силите.

Според журналиста най-добре се представя не този, който има "най-красивите играчки“, а този, който има повече войски, танкове и артилерия, и който е в състояние бързо да ги разположи.