През нощта на 29 септември Русия е атакувана от голям брой безпилотни самолети, съобщава се за експлозии и пожари в седем района на Русия. Като се съобщава за атаки срещу арсенала в Котлубан и летището в Ейск,пишат УНИАН и Informator.

Руското министерство на отбраната съобщава, че е свалило 125 украински безпилотни летателни апарата над Волгоградска, Белгородска, Воронежка, Ростовска, Брянска и Курска област, както и над Краснодарския край и Азовско море.

По данни на telegram канала Astra в Краснодарския край град Ейск е бил атакуван от безпилотни самолети през нощта. Местните жители и телевизионните канали съобщават за множество експлозии и пожари. Взривовете са станали в близост до военен град. Там се намира и летище "Балтимор", където са базирани 859-ият център за бойна и преквалификационна подготовка на военноморската авиация и 190-ият смесен авиационен учебен полк. "Именно от този град руснаците изстрелват БпЛА тип "Шахед-136" срещу територията на Украйна", пише Informator.

Руските военни канали Telegram съобщават за нападения срещу енергийни и военни обекти във Волгоградска, Тамбовска, Орловска, Липецка, Тулска и Саратовска област, както и в Кубан и Ставропол.

В много населени места са избухнали пожари. По данни на медиите е бил засегнат голям арсенал в Котлубан. Във Волгодонск е имало експлозии в близост до атомна електроцентрала. Паднала отломка е ударила висока сграда във Воронеж, а в региона се е запалила гора.