Президентът на САЩ Джо Байдън не обмисля да уволни министъра на отбраната Лойд Остин, е съобщил източник от Белия дом пред Reuters.

Лойд Остин държеше в тайна хоспитализацията си в продължение на няколко дни, противно на процедурата. Според съобщения в медиите Остин, който е втори след Байдън в командната верига на американската армия и трябва да бъде на разположение по всяко време в случай на непредвидена криза, дори е уведомил президента с дни закъснение за здравословното си състояние. Хоспитализиран на Нова година, Остин е уведомил за това заместничката си Катлийн Хикс, която е била в отпуск в Пуерто Рико, на 2 януари и тя е поела част от задълженията му.

Запитан дали министърът на отбраната е бил в безсъзнание, след като е бил хоспитализиран в резултат на медицинските процедури, цитираният от Reuters служител, отговаря, че не знае.

Причината за хоспитализацията на министъра на отбраната не беше оповестена публично, а само, че се дължи на "усложнения при медицинска процедура, която не е спешна".