Израелски самолети са атакували три пъти през нощта контролно-пропускателния пункт Масна на границата между Сирия и Ливан, в резултат на ударите е спряно движението по международната магистрала Дамаск-Бейрут, съобщи източник от ливанските служби за сигурност пред РИА Новости.

"Израелските самолети са нанесли три ракетни удара по главната магистрала на граничния контролно-пропускателен пункт Масна. В резултат на атаката движението по главната магистрала в двете посоки е спряно“, заяви източникът.

Той отбеляза, че израелските войски са нанесли удара "не с цел да елиминират някого, това беше саботаж, за да се блокира движението по магистралата“.

Преди ден сирийската радиостанция Sham FM съобщи, позовавайки се на данни от администрацията на провинция Дамаск, че от 24 септември повече от 182,8 хиляди души са пристигнали в Сирия от Ливан през главния граничен контролно-пропускателен пункт Дждейда – Ябус (Маснаа от ливанската страна ), включително повече от 144,9 хиляди сирийци и 37,9 хиляди ливанци.

В четвъртък източник разкри пред РИА Новости, че израелски танкове са стреляли по главната магистрала в сирийската провинция Кюнейтра на Голанските възвишения.